Ny adhd-indsats gavner både borgere og bundlinje

Tre kommuner har afprøvet ny adhd-metode for unge og voksne, som viser positive resultater for både deltagere og økonomi.
2. MAR 2020 8.00

ALLERØD / LOLLAND / ODENSE: Allerød, Lolland og Odense kommuner har forsøgt sig med en ny evidensbaseret indsats målrettet unge og voksne med adhd, og det viser positive effekter både for deltagerne og økonomien, oplyser Socialstyrelsen.

Baggrunden for metoden, R&R2-ADHD, er, at kommunerne mangler indsatser til det stigende antal unge og voksne, der oplever vanskeligheder med fx koncentrationen og får en adhd-diagnose. 

Afprøvningen blev afsluttet sidste år, og Rambøll har nu en evaluering klar. Den viser, at deltagerne har stor fremgang i forhold til adhd-symptomer. Et år efter at have afsluttet forløbet, har deltagerne 13 pct. højere sandsynlighed for at være i beskæftigelse eller uddannelse.

Derfor kan både kommuner, regioner og staten forvente et positivt nettoresultat af metoden, fremgår det af publikationen.

Gruppesessioner møder mentor
Metoden er et tre måneders kursus, hvor deltagerne får trænet de kognitive og sociale evner, så det bliver mere overskuelig at tackle hverdagens udfordringer. Det gør de med 15 gruppesessioner, og mellem sessionerne mødes deltagerne med en mentor, som oversætter, hvordan det kan bruges i hverdagen.

Socialstyrelsen er på baggrund af de gode resultater i gang med et udbredelsesprojekt, hvor 10-18 kommunale, regionale og private tilbud kan søge om implementeringsstøtte. Den vil blandt andet indebære støtte til uddannelse og certificering i metoden, R&R2-ADHD (Reasoning and Rehabilitation, version 2 målrettet ADHD).

Hent hele rapporten eller en pixi-udgave hos Socialstyrelsen.

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev