Nu bliver 240.000 børn indkaldt til vaccination

KORT NYT14. JUL 2021 12.48

TEMA: Corona

Onsdag bliver 240.000 børn mellem 12 og 15 år indkaldt til vaccination mod coronavirus. Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse. For de 15-årige havner invitationen i egen e-Boks, da de selv kan bestemme, om de vil vaccineres. For 12-14-årige bliver brevet sendt til forældrene, da det er dem, der beslutter, om børnene skal vaccineres.

Regionerne, der driver testcentrene, melder om mange ledige tider. Samtidig er bookingen gjort mere fleksibel, så man kan blive vaccineret forskellige steder i landet, hvis man for eksempel holder ferie.

Vaccinen fra Pfizer/BioNTech blev i maj godkendt til børn ned til 12 år i EU. Inden da havde virksomhederne testet den i et studie med 2.200 børn. Efterfølgende har Sundhedsstyrelsen lavet en vurdering af det faglige grundlag for godkendelsen og anbefalede i juni at tilbyde vaccinen til børn. Der er nemlig brug for immunitet i befolkningen - særligt i lyset af den mere smitsomme Delta-variant, som er blevet dominerende i Danmark, forklarer enhedschef Bolette Søborg.

Ritzau