DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Nu åbner Generationernes Hus
Den 30. april var der omkring 200 deltagere til rejsegilde på Generationernes Hus, hvor børn- og ungerådmand Thomas Medom (SF) var på talerstolen.
Foto: Aarhus Kommune

Nu åbner Generationernes Hus

Bolig- og velfærdsprojektet i Aarhus åbner onsdag med sine første ca. 40 beboere.

AARHUS: Onsdag åbner det innovative Generationernes Hus på Aarhus Ø, når de første ca. 40 unge flytter ind.

Generationernes Hus bliver hjem for unge, børnefamilier og ældre og får også en daginstitution. Det er planen, at både ældre, familier og mennesker med handicap flytter ind i løbet af efteråret og vinteren, og 1. november åbner husets egen daginstitution med plads til 150 børn.

Aarhus vil have en blandet demografi på Øen, og det er et af målene med Generationernes Hus, der rummer i alt ca. 28.000 m2. Desuden projekteres der med en folkeskole på Aarhus Ø. 

- Det er startskuddet på et helt enestående og spændende bolig- og velfærdsprojekt, som Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening har søsat. Husets beboere, naboer, gæster og medarbejdere skal samarbejde om at skabe et hus, der understøtter fællesskaber på tværs af generationer og livssituationer, siger chef for Generationernes Hus Allan Tambo Christiansen.

Generationernes Hus rummer 304 boliger fordelt på otte huse og er ifølge Aarhus' stadsarkitekt, Stephen Willacy, et af de første af sin art i verden.

ibs