Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nordsjællandske borgmestre: Infrastruktur er forsømt

Tre borgmestrene har skrevet til transportministeren og Folketingets transportudvalg for at få prioriteret infrastrukturen i Nordsjælland
9. JAN 2012 10.03

HILLERØD / HELSINGØR / HALSNÆS: Hver dag holder tusindvis af bilister i kø på motorvejene fra Nordsjælland og ind til København. Og hver dag rammes tusinder af togpendlere af forsinkede S-tog eller problemer med tog på Kystbanen.

Derfor har de tre borgmestre, Kirsten Jensen (S) fra Hillerød, Johannes Hecht-Nielsen (V) fra Helsingør) og Helge Friis (S) fra Halsnæs) bedt transportministeren og Folketingets transportudvalg om at prioritere den nordsjællandske infrastruktur.

- Det er mange års utilstrækkelige statslige investeringer i hovedstadsområdets infrastruktur, som borgerne hver dag må kæmpe med. Vi har et stærkt behov for, at der bliver truffet væsentlige beslutninger om væsentlige infrastrukturforbedringer, siger Kirsten Jensen.

Konkret peger de tre borgmestre på:
• En opgradering af Kystbanen med 'troværdige køreplaner og større driftsikkerhed'.
• En opgradering af S-banen ved ombygning af Hillerød Station. Det kan også sikre en opgradering af Lokalbanen med flere adgange på en linje fra Helsingør til Frederiksværk/Hundested.
• Udbygning af motortrafikvejen fra Allerød mod nord.
• Udbygning af Isterødvejen og Amtsvejen.
• Bedre vejforbindelser fra Helsinge til Gilleleje.

- Der er behov for massive investeringer i infrastrukturen. Men samtidig er det også bydende nødvendigt at forbedre og billiggøre den kollektive trafik væsentligt, siger Helge Friis.

Derfor understreger de tre borgmestre i deres brev også, at de går ud fra at et provenu fra en eventuel betalingsring omkring København skal komme borgerne i hovedstadsområdet til gode.

- Det bliver i høj grad vores borgere, der kommer til at betale ved en eventuel betalingsring. Derfor mener vi også, at et eventuelt provenu skal bruges til at sikre et attraktivt, velfungerende og væsentligt billigere kollektivt alternativ til private biller. Det vil samtidig nedbringe trængslen på indfaldsvejene og spare alle for en masse spildtid i kilometerlange køer, siger Johannes Hecht-Nielsen.

De tre borgmestre håber, at flere nordsjællandske borgmestre vil bakke op om deres henvendelse til Folketinget. De har ligeledes sendt brevet til nordsjællandske folketingsmedlemmer.

mou