Nordjyske kommuner og regionen på vej med fossilfri energi-vision

Borgere, virksomheder, kommuner og regionen må investere et tocifret milliardbeløb i energianlæg, hvis nordjysk mål skal nås.
23. MAR 2020 15.35

NORDJYLLAND: 70 politikere fra de 11 nordjyske kommuner og regionen har i første omgang stillet sig bag at få lavet en samlet plan for, at Nordjylland hurtigst muligt kan omstille sig 100 pct. til vedvarende energi.

Det oplyser Region Nordjylland efter en konference sammen med Business Region North Denmark (BRN) om grøn omstilling og fremtidens energiplanlægning i Nordjylland.

På tværs af kommuner og region har man en fælles vision om, at Nordjylland skal arbejde for hurtigst muligt at blive fossilfri, og for at nå målet igangsatte man i 2019 initiativet Strategisk Energiplanlægning i Nordjylland.

- Det er en ambitiøs vision, og vores beregninger viser, at der skal investeres et tocifret milliardbeløb i energianlæg af såvel borgere, virksomheder, kommuner og regionen, hvis vi skal nå i mål. Men der er også en stor gevinst at hente i form af vækst og arbejdspladser, hvis vi griber det systematisk an. Derfor er det brede samarbejde afgørende, siger Mogens Gade (V), formand for BRN og borgmester i Jammerbugt.

Næste skridt i samarbejdet er at udarbejde et politisk aftaledokument om fremtidens energiplanlægning i Nordjylland. Et dokument som skal godkendes i de nordjyske kommunalbestyrelser samt i regionsrådet.

ka

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev