Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nordjysk regionsbudget varsler krav om statstilskud som til Skejby

Region Midtjylland fik 100 mio. kr. til flytning af Aarhus Universitetshospital, det vil Region Nordjylland også have til flytning af Aalborg Universitetshospital.

NORDJYLLAND: På et enkelt medlem nær står et enigt Regionsråd Nordjylland bag budgetaftalen for 2021, som bliver det sidste år uden Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU), hvorfor der til indflytningen i 2022 er afsat en opsparing på 45 mio. kr. i 2021.

Også i 2020 blev der sparet op, men aftaleteksten rummer tillige et varsel om, at regionen i 2022 forventer et tilskud fra staten på 100 mio. kr., ligesom Region Midtjylland fik til indflytningen på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Et tilskud, der blev givet i forbindelse med 2020-økonomiaftalen mellem Danske Regioner og regeringen, og som Midtjyllands regionsrådsformand Anders Kühnau (S), dengang kaldte "enestående".

Det vil hans nordjyske kollega Ulla Astman (S) gøre sit bedste for, at det ikke bliver, varsler aftalepartierne nu, selvom 2021-budgetaftalen som sådan intet som helst har med regionernes økonomiaftale fra 2022 at gøre.

Voksende medicinudgifter

Men signalet er sendt, og regeringen kan imødese en henvendelse med krav om, at "Region Nordjylland sikres de samme økonomiske vilkår i 2022, som var gældende for Region Midtjylland i forbindelse med flytningen til Aarhus Universitetshospital i Skejby", som det heller i aftaleteksten. 

Blandt de mindre enheder bliver akutlægebilen i Thisted heldøgnsdækket i 2021, og paramedicinerbilen i Skagen, der hidtil har været en sommer-foreteelse, ændres til et helårsberedskab på linje med paramedicinerbilerne i Frederikshavn, Brovst, Farsø og Hobro.

På driften er største post i 2021 voksende medicinudgifter for 125 mio. kr. 

Partierne bag budgetaftalen er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative, Enhedslisten SF og De Radikale. Løsgænger Thomas Hav (eks-S) står som den eneste udenfor. Budgettet andenbehandles og besluttes endeligt på regionsrådsmødet 29. september.

 

Se budgetaftalen.