DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Norddjurs mere end halverer prisen for flex-ture

Fra årsskiftet skal prisen ikke længere være syv men tre kroner pr. kilometer for kommunens borgere
28. NOV 2011 13.26

NORDDJURS: Kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune har tidligere besluttet at indføre kommunalt støttet Flextur, et dør til dør tilbud til alle borgere fra Midttrafik, gældende fra d. 1. august i år. Det kostede på daværende tidspunkt 7 kroner pr. kilometer for passagerne.

Nu har Norddjurs miljø- og teknikudvalg beslutte at sætte prisen på en flextur ned til 3 kroner pr. kilometer gældende fra den 1. januar 2012. Ordningen, der er et tilbud til alle kommunens borgere fra Midttrafik, bliver således 4 kroner billigere pr. kilometer. Minimumsbeløbet for passageren er 20 kroner pr. tur fra årsskiftet.

Mange fordele
Der er mange fordele forbundet med ordningen, blandt andet den lave pris og muligheden for at blive kørt fra dør til dør (af f.eks. en taxa). Dog skal borgerne huske, at Flextur også kræver fleksibilitet fra deres side, ligesom man skal være indstillet på måske at skulle dele bilen med andre passagerer.

- Man kan risikere at skulle køre en omvej, fordi bilen kan have andre passagerer med, der skal i en anden retning end én selv. Man skal også bestille sin tur i god tid, det vil sige to timer før, man skal af sted, forklarer Jytte Skiffard, fuldmægtig i Norddjurs Kommunes miljø - og teknikafdeling.

Godt tilbud til landsbyerne
Jens Meilvang (V), formand for miljø- og teknikudvalget, er meget tilfreds med den nye, billigere Flextur-ordning.

- Vi fokuserer meget på den kollektive trafik og på, at alle borgere i Norddjurs skal kunne komme fra A til B. Med Flextur har man mulighed for at blive kørt enten til døren eller til et busstoppested, så man kan komme videre til større byer. Ordningen passer rigtig godt til Norddjurs Kommune, hvor der er mange små landsbyer og områder, der ikke er dækket af anden kollektiv trafik, siger han.

Ordningen er et nyt tilbud til kommunens borgere i den vestlige del af kommunen og skal fra d. 1. januar 2012 erstatte de 2 nuværende telebusordninger i de tidligere Grenaa og Nørre Djurs kommuner.

mou