DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Nemmere at skride ind over for beboere, der skaber utryghed
Brøndby Strand, hvor nu fem boligorganisationer nu i højere grad udveksler oplysninger med politiet.
Foto: Peter Hove Olesen, Ritzau Scanpix

Nemmere at skride ind over for beboere, der skaber utryghed

Danmarks første strategiske partnerskabsaftale mellem boligorganisationer, kommune og politi er underskrevet i Brøndby.

BRØNDBY: I december sidste år lykkedes det at få underskrevet en strategisk partnerskabsaftale mellem Københavns Vestegns Politi, Brøndby Kommune og fem boligorganisationer i Brøndby Strand, oplyser det boligsociale sekretariat i Brøndby Strand Projektet.

Aftalen skal sikre større viden om mulighederne for at videregive oplysninger om beboere, der er dømt for kriminalitet inden for den dømtes eget boligområde. Med den større viden følger også et endnu tættere samarbejde mellem politi og boligorganisationer.

Dermed skal boligorganisationernes muligheder øges for skride ind over for beboere, som chikanerer og skaber utryghed for de øvrige beboere – eventuelt ved at opsige den dømte og dennes families lejekontrakt og sikre, at de ikke flytter ind i området igen.

Med aftalen sættes der desuden streg under, at politiets videregivelse af oplysninger efter almenboliglovens paragraffer kan ske både på politiets initiativ og på boligorganisationernes initiativ.

Håb om præventiv effekt

Ulrik Brock Hoffmeyer, direktør for Bo-Vest, der administrerer boligerne i Tranemosegård og dermed vil stå med de konkrete sager, har en forventning om, at man også vil se en præventiv effekt af den strategiske samarbejdsaftale:

- Det er jo ikke, fordi vi synes, det er sjovt at bede folk om at flytte. Omvendt så har vi også nogle muligheder for, i dialog med dem der bor her, og som ikke helt holder sig inden for rammerne, at vi kan sige til dem: ”du kan rent faktisk risikere, at hvis du bliver dømt for kriminalitet, så har det betydning for dig, men også for din familie”. Det tænker vi, at også folk, som bevæger sig lidt på kanten, godt kan forstå og vil rette ind efter.

- Det er en indsats, der er med til at holde Brøndby Strand af ghetto-listen. Vi får et tryggere område, og samtidig kan man se hvor godt et samarbejde, man kan have, når flere parter arbejder sammen om boligområdet. Så det, synes jeg, er en rigtig god idé, siger borgmester Kent Magelund (S).

ka