DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Nedlukning truer rocker- og bandeindsats

KORT NYT11. MAR 2021 6.56
TEMA: Corona

KØBENHAVN: Både fagpersoner og en borgmester i Københavns Kommune advarer om, at den fortsatte nedlukning af samfundet kan have sat indsatsen med at få ledige med rocker- og banderelationer i arbejde markant tilbage. Det skriver TV2 Lorry. De fysiske møder mellem ledige med rocker- eller banderelationer og de mentorer, der arbejder for at få dem i job, er nemlig droppet, og det har haft omfattende konsekvenser.

- Vi skal starte forfra. Borgeren skal igen have opbygget et nyt og sundt netværk, som kan gøre, at de kan komme i job eller uddannelse og på den måde skabe sig en tilværelse uden for bandemiljøet, fortæller leder i Specialenheden i Københavns Kommune Jes Arlaud.

- Vi har arbejdet i tre år på at bygge en model op, der virker. Vi frygter, at det hele bliver tabt på gulvet, når de nu skal sidde bag en skærm, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilie Lonning-Skovgaard (V), der har kontaktet Beskæftigelsesministeriet og Justitsministeriet for at gøre opmærksom på problemet, og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fortæller, at en løsning kan være på vej.

ibs