
Nye Borgerliges nyvalgte i Kerteminde stod for en overraskelse ved det konstituerende møde forleden: Malte Jäger rejste sig op og indstillede Klavs Lauridsen (K) som borgmester. Altså stik imod konstitueringsaftalen, der endte med at lade Kasper Ejsing Olesen (S) fortsætte. Fyens Stiftstidende beskriver, hvordan der pludselig måtte stemmes om, hvorvidt Kasper Ejsing eller Klavs Lauridsen skulle være borgmester.
I første afstemning valgte S, SF, EL, V og DF at stemme for borgmesteren, der dermed fik flertal med 15 mandater ud af 25. Bagefter stemte De Konservatives ni byrådsmedlemmer, som ellers også har tilsluttet sig konstitueringsaftalen bag S-borgmesteren, samt Nye Borgerliges ene på Klavs Lauridsen, der altså ikke fik et flertal bag sig.
At en konstituerings-kabale betød ekstra udvalgsposter samt formandspost, var realiteten i Sønderborg, hvor et udvalg for "frås og afbureaukratisering" havde stået højt på ønskelisten hos Nye Borgerliges nyvalgte Jan Køpke Christensen på valgnatten.
Det blev dog ikke til noget, skriver JydskeVestkysten, som nu maliciøst konstaterer, at ét udvalg i stedet blev delt op i to - med Køpke, der som formand for det ene og næstformand for det andet, nu skal have et vederlag på 242.000 kr. Avisen er i en kommentar ikke bleg for at kalde netop den manøvre frås.
18 byrådsmedlemmer i Odense kommer til at vinke farvel til omkring 1.000 kr. om måneden fra næste år. Det har Fyens Stiftstidende regnet sig frem til, bliver en af følgerne af, at der kommer to nye politiske udvalg, Sundhedsudvalget samt Klima- og Miljøudvalget, så antallet af menige udvalgsposter øges fra 24 til 30.
Efter studier af Vederlagsbekendtgørelsen har avisen fundet frem til, at en typisk byrådspolitiker i Odense for en udvalgspost i stedet for nu 207.000 kr. før skat om året, vil få udbetalt lidt over 195.000 kr. altså en nedgang på knap 12.000 kr.
I Lolland Kommune er en valggruppe-aftale glippet i sidste øjeblik. Her består konstitueringen bag borgmester Holger Schou Rasmussen (S) af, S, V, K, DF, SF og Din Stemme - og Lokallisten Lolland, Enhedslisten og Nakskov Listen står som de eneste udenfor aftalen. Alle tre med hver én valgt.
Ifølge Folketidende ville et valggruppe-samarbejde mellem de tre som først aftalt have betydet fem udvalgsposter samt en bestyrelsespost - men Nakskov Listen trak sig, efter Per Kim Nielsen, der havde forhandlet aftalen, blev underkendt af sit bagland. Så nu er der blot tre udvalgsposter til deling. Lokallisten Lolland og Enhedslisten vil nu drøfte at gå i valggruppe sammen.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.