Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Næstveds unge når mere end i mål

Nye tal viser, at 98 procent af de 15-17-årige i Næstved Kommune er på rette vej
14. NOV 2011 15.29

NÆSTVED: For knap et år siden trådte regeringens såkaldte 'ungepakke 2' i kraft. Målet var, at 95 pct. af danske unge mellem 15 og 17 år skulle være i gang med en form for uddannelse eller skolegang, og dette mål har Næstveds unge nået - og endda slået.

Ifølge leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning Sjælland Syd (UU), Uffe Tvede Hansen, er 98 pct. af den samlede gruppe 15 til 17-årige i Næstved Kommune 'i en tilfredsstilende situation'. Med andre ord betyder det, at cirka 94 pct. er i gang med en form for uddannelse eller skolegang, omtrent 4 pct. er i gang med aktiviteter, der forventes at føre til en uddannelse, mens de resterende 2 pct. er i vejledning med det formål at bringe dem videre imod en uddannelse.

Formand for Børneudvalget, Søren Dysted (S), mener, at særligt to faktorer er afgørende for de unges succes:

- De flotte tal skyldes dels Ungdommens Uddannelsesvejlednings dygtige indsats - og den vil jeg gerne ønske dem tillykke med - og dels, tror jeg, finanskrisen. De unge har fået øjnene op for, hvor vigtigt det er at få sig en uddannelse. Det er mindre afgørende, hvilken uddannelse man får, så længe man kan skabe sig et selvforsørgende liv. Tendensen er meget positiv for Næstved.

Ungepakken har betydet ændrede frister for uddannelsesvejlederne, således at de i dag hurtigt skal samle en ung op, hvis vedkommende skulle ende et sted uden for systemet. Uffe Tvede Hansen fortæller, at man hos UU kontakter en ung inden for fem dage, når man hører, at han eller hun ikke er i en form for aktivitet. Derefter giver UU inden for 30 dage den unge et tilbud til at komme videre.

UU følger de unge, som ikke har afsluttet eller er i gang med en uddannelse, til de fylder 25 år.

mou