Næstved fordeler første borgerbudget

NÆSTVED: Med sit budgetforlig 2020 satte Næstved 200.000 kr. af til et borgerbudget, hvor borgere selv kunne være med til at bestemme, hvad pengene skulle bruges til for lokalområdernes udvikling. 

Pengene er nu fordelt til bl.a. aktivitets- og legeredskaber i hallen i Holme-Olstrup, som borgerne kan låne kvit og frit. Derudover fik også et udendørs bordtennisbord og en petanquebane opbakning. Borgere fra 7. klasse og op har kunnet stemme, og pengene er fordelt på syv ud af 11 projekter.

- Vi er glade for den opbakning, som borgerbudgettet har fået. Borgerbudgetter er nye. Både for os i kommunen og for borgerne, der har skullet byde ind og selv bestemme, hvilke projekter de ville have ført ud i livet. Vi er lykkedes med at få nogle virkelig gode projekter ud af det. Det er blandt andet takket være den lokale styregruppes kæmpe indsats. Nu glæder vi os til at se projekterne, når de er klar til brug, og så skal det kommende byråd tage stilling til, om vi skal have flere borgerbudgetter i fremtiden, siger Linda Frederiksen (S), formand for Kultur- og Demokratiudvalget.

ibs