Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Myndighederne rejser 11 nye testtelte fra næste uge

Der er gode erfaringer med de første fem telte til test for coronavirus. Nu rejses yderligere 11 i landet.
25. APR 2020 9.45
TEMA: Corona

En lang række borgere er allerede blevet testet for coronavirus i fem testtelte, som myndighederne har rejst i hver region i landet. Nu er yderligere 11 telte på vej.

Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet fredag i en pressemeddelelse.

Fra næste uge vil myndighederne begynde opsætningen af de 11 testtelte rundtom i landet. Når logistik og mandskab er på plads, vil de blive taget i brug. Det vil ske 'i løbet af de kommende uger'.

Myndighederne forventer at kunne rejse de nye telte i Hjørring, Thisted, Viborg, Herning, Esbjerg, Kolding, Roskilde, Ballerup, Hillerød, Hvidovre samt på Bornholm.

Teltene udvider Danmarks testkapacitet i coronakrisen. Målet er at kunne teste op mod 20.000 danskere dagligt i teltene.

Tester både for antistoffer og smitte

I teltene vil der blive arbejdet med to slags test. En, der tester antistoffer i blodet, og en, der tester for, om man er smittet med coronavirus.

I pressemeddelelsen kalder sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) teltene for et 'afgørende element' i den smitteovervågning, der skal til for at danne et reelt billede af smittesituationen i Danmark. Smitteovervågningen er ifølge ministeren nødvendig for åbningen af landet.

Placeringerne er blandt andet besluttet ud fra, hvor mange der er smittet i de enkelte områder. De fem eksisterende testtelte blev rejst i sidste uge. Teltene er en del af det nyoprettede Testcenter Danmark. Det er blevet etableret for at kunne teste langt flere danskere.

Regeringen har i samarbejde med sundhedsmyndighederne besluttet, at et repræsentativt udsnit af danskerne skal testes. Det skal ske for at få et bedre overblik over det reelle smittebillede i landet.

Flere end 125.000 danskere er allerede blevet testet for coronavirus. Regionerne står for at udføre test i de nye telte, mens Statens Serum Institut sørger for testkapaciteten.

Ritzau