Musikfestivaler giver god indtjening i kommunerne
Foto: Gonzales Photo Flemming Bo Jensen, Gonzales Photo, Ritzau Scanpix

Musikfestivaler giver god indtjening i kommunerne

En ny Voxmeter-rapport viser, at der potentielt er store økonomiske fordele ved, at kommunen har en festival. Ikke blot for selve festivalen, men for hele lokalområdet og oplandet.
24. JAN 2020 6.25

Der er store økonomiske fordele ved, at kommunen har en festival, beretter en ny rapport fra Voxmeter. Og festivalen kommer hele lokalområdet og oplandet til gode. 

En festival bidrager med mere end bare omsætning på festivalpladsen, men fordeler sig på en bred viste af forbrugsaktiviteter i lokalområdet som restaurantbesøg, shopping og overnatning. Herudover bidrager en festival til øget borgertrivsel i kommunen og et bedre image blandt borgere og erhvervsliv i tilstødende kommuner. Desto større popularitet festivalen har, desto større effekt.

Ifølge Voxmeter bliver der i gennemsnit omsat for 753,4 mio. kr. på flerdagsfestivaler, mens der altså også bliver omsat for 165,7 mio. kr. uden for festivalen, ligesom der bliver omsat for 44,5 mio. kr. i overnatninger.

For endagsfestivaler bliver der omsat 249 mio. kr. i gennemsnit på festivalen, 51,8 mio. kr. udenfor festivalområdet, og 20,5 mio. kr. i overnatninger. Billetpriser til festivalen er ikke medregnet.

Hvert år tager 1,3 mio. danskere på festival, mens 320.000, som rigtig gerne vil af sted, men ikke får det gjort. 

esl

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt