DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Mundbind skal fortsat bruges i venteværelset og ved coronatest

Brugen af mundbind i sundhedsvæsnet indskrænkes til steder med øget smitterisiko, eksempelvis venteværelser.
14. JUN 2021 8.20
TEMA: Corona

Borgere skal fra mandag ikke længere bruge mundbind overalt i sundhedsvæsnet. Kun når der er øget risiko for smitte, skal man iføre sig værnemidlet, lyder det i nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen.

Det gælder eksempelvis, hvis man har symptomer på coronavirus og bryder sin selvisolation for at komme til læge eller på sygehus.

Det gælder også ved ophold i venteværelser, for eksempel ved en akutmodtagelse, hos den praktiserende læge eller vagtlægen.

- Langt størstedelen af personer i øget risiko er blevet færdigvaccineret, og det gælder også en stor del af den øvrige befolkning og de ansatte i sundhedsvæsenet. 

- Samtidig har vi god epidemikontrol. Derfor har vi vurderet, at der ikke længere er grund til, at alle bærer mundbind overalt i sundhedsvæsnet, men at man kun gør det i situationer, hvor der er en særlig risiko, siger vicedirektør Helene Probst fra Sundhedsstyrelsen i en skriftlig kommentar.

Mundbindet af i butikker

Anbefalingen om brug af mundbind gælder fortsat også borgere, der opsøger et teststed for at blive podet i halsen eller næsen for coronavirus.

Mandag er kravet om brug af mundbind i det offentlige rum blevet lempet gevaldigt. Nu behøver man ikke længere bruge værnemidlet, når man skal købe ind eller til frisøren. 

I den offentlige transport er mundbind kun nødvendigt, når man rejser i myldretiden og er nødsaget til at stå op. Når man skal ud at flyve, skal man fortsat også bruge mundbind.

Ritzau