Molslinjen lægger sag an mod Rønne Havn
Molslinjen er ikke tilfreds med de havnetakster, som Rønne Havn har.
Foto: Rønne Havn

Molslinjen lægger sag an mod Rønne Havn

Færgeselskabet Molslinjen, der driver Bornholmslinjen, har anlagt en sag ved Sø- og Handelsretten omkring Rønne Havn A/S’ rabatstruktur og prissætning.
7. OKT 2021 9.12

BORNHOLM: Rønne Havn har fået endnu et sagsanlæg på nakken. Således har færgeselskabet Molslinjen, der driver Bornholmslinjen, anlagt en sag ved Sø- og Handelsretten omkring Rønne Havns rabatstruktur og prissætning, oplyser havnen i en pressemeddelelse.

Det er kun et halvt år siden, at en lignende sag, anlagt af Bornholmrutens tidligere operatør, Danske Færger, blev afgjort i  Sø- og Handelsretten.

Danske Færger mente, at en stigning i havnetaksterne fra Rønne Havn på et beløb, der ifølge Danske Færger svarede til otte mio. kr. årligt, var urimeligt. Den sag fik færgeselskabet dog ikke medhold i. 

- I afgørelsen den 7. maj fik vi rettens ord for, at vi som havn kan ændre i vores rabatstruktur. Vi troede, at den afgørelse havde lukket enhver diskussion, om hvorvidt vi som havn kan ændre i vores rabatstruktur og priser, siger Thomas Bendtsen, adm. direktør i Rønne Havn A/S. 

Men afgørelsen fra maj har altså ikke overbevist Molslinjen, hvorfor Rønne Havns prissætning nu skal endnu en tur i retten. Det er dog en tur, som havnens direktør tager med ro i maven.

- Det er en vigtig og central forudsætning for at kunne drive virksomhed, at man kan ændre sin rabatstruktur. Vi vil selvfølgelig gerne have været sagen foruden, men vi føler os omvendt sikre på, at Sø- og Handelsretten vil komme frem til samme konklusion som sidst sagen var oppe, siger Thomas Bendtsen. 

Uenig i tolkning af dom

Molslinjen, som har stået for Bornholmruten siden 2018, er dog ikke enig i Rønne Havns tolkning af dommen fra tidligere i år.

- Rønne Havn er ikke blevet frikendt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen for så vidt angår Molslinjen. Styrelsen besluttede at henlægge sagen af ressourcemæssige årsager uden at tage stilling til sagen.

- I sagen ved Sø- og Handelsretten mellem Danske Færger og Rønne Havn fik Danske Færger medhold. Retten fandt, at havnen havde forhøjet sine takster i strid med aftalen med Danske Færger, skriver Jesper Maack, der er PR- og kommunikationschef hos Molslinjen i en mail til TV 2 Bornholm.

amp