Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ministerium og kommuner i særligt it-beredskab

En kommende storkonflikt i it-virksomheden CSC kan risikere at gå ud over CPR-registret - og dermed valglister til det kommende valg
KORT NYT31. MAJ 2011 15.49

Risikoen for nedbrud af CPR-registret er tilsyneladende så overhængende, at Indenrigsministeriet siden 30. maj med jævne mellemrum trækker lister ud af det for at kunne udarbejde valglister, hvis der bliver udskrevet valg. Det fortæller Ingeniørens it-site, Version2.

'Skulle der derfor mod forventning opstå en situation, hvor CPR's produktionsafvikling og online systemer er ude af drift, vil det seneste disse valgudtræk om nødvendigt kunne anvendes til udarbejdelse af valglister til brug ved et folketingsvalg, der måtte bliver udskrevet inden konflikten er afsluttet,' skriver indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) i et svar til Folketingets arbejdsmarkedsudvalg og Enhedslistens Line Barfod.

Også kommuner er blevet bedt om at opbevare en række bilag, der dokumenterer f.eks. flytninger, dødsfald, udrejser o.lign., så man, når valget bliver udskrevet, manuelt kan korrigere det seneste CPR-udtræk. Kommunerne er også blevet anbefalet at udskrive lister over CPR-registrets såkaldte hændelseslister, så de kan bruges til udarbejdelse af valglister.

mou