Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Minister maner til ro om rejsekortet

Det omstridte elektroniske rejsekort er i modvind, men det er uklogt af kommuner at droppe det, siger transportministeren
KORT NYT14. FEB 2012 10.59

Det elektroniske rejsekort, der nu endelig - efter års problemer og store ekstraudgifter - er ved at blive rullet ud over hele landet, er stødt på uventet modvind. Foreløbig har to kommuner i Region Midtjylland samt Fyn og Bornholm enten sagt nej eller tøver rigtig meget med at indføre det.

Men det er uklogt, mener transportminister Henrik Dam Kristensen (S). Han er - sammen med kortets direktør - overbevist om, at kortet ender med at fungere i hele landet. Men foreløbig har Odder og Randers sagt lodret nej med begrundelsen, at det er for dyrt - både i anskaffelse og i drift. Og Aarhus' borgmester er meget skeptisk og tøver med at indføre det.

Men det er synd for passagererne, der går glip af fordelene ved rejsekortet, siger transportministeren til DR Nyheder. Passagererne skal enten operere med flere forskelllige kort hvis de bevæger sig undenfor f.eks. Fyn, der har sit eget elektroniske kort. Eller de skal købe gammeldags billetter, der ifølge DSB er en dyrere løsning end rejsekortet.

- Men jeg vil ikke tvinge nogen til det. Det er til syvende og sidst op til regionerne og kommunerne selv, men jeg synes, at det er synd for passagererne, hvis de ikke får de fordele, som rejsekortet vil give dem, siger Henrik Dam Kristensen til DR.

mou