DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Minister lover at se på omstridt gelænder, som nu er et reb

KORT NYT4. AUG 2020 9.30

SKIVE: Kulturminister Joy Mogensen (S) lover nu at se på striden mellem Skive Kommune og Fur-boerne på den ene side og Slots- og Kulturstyrelsen på den anden om et gelænder på den fredede gravhøj Bette Jenses Hyw på Fur. En selvbestaltet gelænderbande bliver ved med at sætte et gelænder op - senest i form af et 'støttereb' - for at give gangbesværede adgang til højen, og hver gang kræver styrelsen, at det bliver pillet ned.

- Man skal holde en balance mellem at passe på de ting, der er fredet, men man skal selvfølgelig også have adgang til at gøre dem tilgængelige, så folk også kan få gavn af dem. Det er det dilemma, denne sag står i, og det er det, jeg vil kigge på og se, om jeg kan finde en løsning på. Det giver sig selv, at det er en uholdbar situation, som det er nu, sagde Joy Mogensen i weekenden i TV Midtvest.

- Det er meget positivt, at Joy Mogensen nu vil se på den sag. Det, vi oplever fra Slots- og Kulturstyrelsens side, er bureaukrati af værste skuffe. Det er det, når embedsmænd i en styrelse træffer afgørelser, mens de sidder og kigger ud af vinduet i København i stedet for at forholde sig til virkeligheden på Fur, siger Skives fungerende borgmester Peder Christensen (S) til Skive Folkeblad.

ak