Minister: Kommunerne skal stadig hjælpe hjemløse
Foto: Liselotte Sabroe, Ritzau Scanpix

Minister: Kommunerne skal stadig hjælpe hjemløse

Visiterede tilbud og tilbud, hvor der visiteres på stedet, er i udgangspunktet ikke omfattet af forsamlingsforbuddet på mere end ti personer.
19. MAR 2020 13.06
TEMA: Corona

Forbuddet om at mødes flere end ti personer ad gangen har givet en række udfordringer på det sociale område. Blandt andet når det kommer til hjemløse på landets varmestuer. Derfor har Social- og Indenrigsministeriet samlet sine retningslinjer.

Blandt andet ses socialområdets tilbud for hjemløse som en kritisk funktion. Det betyder, at kommunerne altid skal sikre, at hjemløse, der ikke er indskrevet på almindeligt herberg eller forsorgshjem med døgnophold, både kan tilbydes overnatning og et sted at være i dag- og aftentimerne.

Visiterede tilbud og tilbud, hvor der visiteres på stedet, er i udgangspunktet ikke omfattet af forsamlingsforbuddet på mere end ti personer. Tilbud, hvor personer møder op uden visitation, skal til gengæld sørge for, at der ikke samles mere end ti personer ad gangen.

Hvis tilbuddet ikke kan indrettes, så det efterlever forbuddet og må lukke, er det kommunens ansvar at finde alternative løsninger som fx nødherberg. her kan fx lukkede institutioner anvendes. Derudover skal relationsarbejdet med de udsatte borgere så vidt muligt fortsættes, lyder det fra ministeriet. 

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev