Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Minister: Kommuner skal være miljøvenlige

Miljøministeren vil have kommunerne til at være endnu mere miljøvenlige
2. MAR 2012 11.03

FOLKETINGET: Det kræver miljøminister Ida Auken (SF) og seks af landets kommuner er gået sammen om at sætte for kommunernes fremtidige indkøb af fødevarer, transport og byggeri.

- Kravene vil få kommunerne til at købe flere grønne produkter. Det er ikke alene godt for miljøet, men også for kommunernes pengepung og væksten. For når kommunerne efterspørger grønne produkter, vil erhvervslivet se fidusen i at udvikle de grønne løsninger, som Danmark skal leve af i fremtiden, siger miljøminister Ida Auken.

Miljøministeriet er gået sammen med København, Aarhus, Odense, Herning, Sønderborg og Egedal kommuner i det såkaldte 'Partnerskab for Offentlige Grønne indkøb', der forpligter kommunerne til at gøre en ekstra indsats for miljøet gennem deres indkøb. Landets 98 kommuner købte i 2010 ind for godt 85 milliarder kroner, og nu opfordrer miljøministeren langt flere kommuner til at være med i partnerskabet:

- Det kan være vanskeligt for de enkelte kommuner at slå et slag for miljøet. Men sammen kan kommunerne dele erfaringer om grønne indkøb og stille fælles, grønne krav til leverandørerne. Kommunerne råder tilsammen over en enorm indkøbsmuskel, som kan skubbe på for, at virksomhederne udvikler grønne løsninger og produkter, siger miljøminister Ida Auken.

De seks kommuner, som i dag er medlem af partnerskabet, står for omkring en femtedel af den samlede indkøbsmasse i kommunerne og har et samlet indbyggertal på over 1,2 mio. borgere. Kommunerne i 'Partnerskab for Offentligt Grønne Indkøb' har tidligere fastsat grønne mål for indkøb af trælast, legepladser, legetøj, beskæftigelsesmaterialer for børn, børnebleer, IT, papir og tryksager.

Foto: http://www.flickr.com/photos/countylemonade/6024112256/sizes/z/in/photostream/

 

cgt/lcl