Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) skal nu i samråd svare på kritik af, at han sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed har aflyst tilsyn med landets plejehjem.
Foto: Liselotte Sabroe, Ritzau Scanpix

Ældresvigt:
Minister i samråd om stop for tilsyn

Styrelsen for Patientsikkerhed har siden marts sidste år aflyst tilsynet med plejehjem for at bruge kræfterne på corona. Formanden for Folketingets sundheds- og ældreudvalg, Jane Heitmann (V), kalder det svigt af de ældre og kalder ministeren i samråd.

Siden marts sidste år har staten opgivet at føre tilsyn med landets plejehjem, og heller ikke i år er der endnu planer om at genindføre de tilsyn, som Styrelsen for Patientsikkerhed plejer at udføre, skriver Kommunen.dk.

Det forklarer sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i et svar til Folketingets Sundheds- og ældreudvalg. Men udvalgets formand, Jane Heitmann (V) er ikke tilfreds, og hun vil derfor kalde ministeren i samråd, siger hun.

- Der er ingen tvivl om, at jeg gerne så, at alle planlagte tilsyn blev gennemført i 2020 og at alle planlagte tilsyn bliver gennemført i 2021. Vi står dog midt i en epidemi med coronavirus, hvor det har været nødvendigt for Styrelsen for Patientsikkerhed at allokere alle nødvendige ressourcer til styrelsens arbejde med smitteopsporing og udbrudshåndtering, siger Magnus Heunicke.

- Det er et svigt af de ældre, siger Jane Heitmann (V) og kalder ministeren i samråd:

- Jeg er helt uforstående overfor, at sundheds- og ældreministeren med de mange historier, som vi har kunnet følge igennem presen de seneste mange måneder, ikke har insisteret på en eller anden form for tilsyn, siger hun til Kommunen.dk

Læs hele artiklen på Kommunen.dk.