Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Minister foreslår flyrute fra Odense

Transportminister Hans Christian Schmidt vil som forsøgsordning styrke indenrigsflyvningen blandt andet med en rute mellem Odense og Aalborg

Det vil spare tid og belaste miljøet mindre, sagde ministeren, da han i går eftermiddag var i Odense Lufthavn for at præsentere ideen. Det skriver DR Fyn.

- Kunne man forestille sig at Odense-Aalborg ville være interessant fordi så var man fri for at ligge og køre op ad E45 og det er er meget belastende, både miljømæssigt og også økonomisk. Det er sådan at flyene, de propelfly der typisk bruges på sådan noget her, er langt bedre end at køre benzinbil og dieselbil. Så hvis det var muligt at få det over, så ville man jo som første point tage hele miljøgevinsten hjem, siger Hans Kristian Schmidt.

Og det fynske erhvervsliv er da umiddelbart positive overfor forslaget, lyder det fra formanden for Fynsk Erhverv, Jens Hempel-Hansen:

- Umiddelbart så kunne det være en mulighed for at give en bedre infrastruktur på Fyn. København kan ikke lade sig gøre, men Aalborg er nok på grænsen, men jeg tror at, hvis man kan spare en time og det rigtig fungerer i begge lufthavne, så er der i hvert fald noget tid at spare, siger Jens Hempel-Hansen.

krn