
Alle landets 98 kommuner har søgt om at få del i de 520 mio. kr., som med Ungeløftet, skal bruges til indsatser, der hjælper unge med psykiske eller sociale problemer tættere på en hverdag med uddannelse eller arbejde.
Det skriver beskæftigelsesministeriet.
- Jeg er glad for, at alle 98 kommuner har tilsluttet sig Ungeløftet. Unge i hele landet kan nu få glæde af de mange initiativer, siger beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).
Ifølge ministeriet er der tale om 43.000 unge på landsplan med psykiske og sociale problemer, som står uden uddannelse og arbejde.
Da alle kommuner har valgt at søge om midlerne, forpligter alle kommuner sig samtidig til at være en del af Ungeløftet og oprette lokale partnerskaber med virksomheder og civilsamfund, oplyser ministeriet.
Ungeløftet blev vedtaget sidste år af et flertal i Folketinget bestående af regeringen (S, M og V, red.) og SF, Det Konservative Folkeparti og Radikale Venstre. Her afsatte politikerne 1,3 mia. kr. frem mod 2035 til indsatsen, der skal løfte unge uden uddannelse eller arbejde.
Med beskæftigelsesreformen fra april 2025 blev aftalepartierne enige om at gøre Ungeløftet permanent og afsætte yderligere en mia. kr. til indsatsen frem mod 2035. Samlet er der derfor afsat 2,3 mia. kr til Ungeløftet frem mod 2035 og derefter 150 mio. kr. årligt.
lal
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.