dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Mindst hver sjette er smittet med britisk variant
Antal tilfælde med B117 fra 14. november til 26. januar i de enkelte regioner. Som det fremgår, dominerer Region Hovedstaden de fleste dage.

Fortsat lavt smittetal, men:
Mindst hver sjette er smittet med britisk variant

Især Region Hovedstaden har mange smittede med B117. Antallet af indlagte er nu under 500.
3. FEB 2021 14.55
TEMA: Corona

425 personer er testet positiv det seneste døgn, viser dagens tal fra Statens Serum Institut, SSI. 

De er fundet blandt over 110.000 prøver, og det giver en smitteprocent på 0,39 - den laveste i meget lang tid bortset fra i lørdags og søndags, da den var på henholdsvis 0,37 og 0,30.

Men selvom smitten stadig er aftagende, er sundhedsmyndighederne fortsat bekymrede på grund af nye og mere smitsomme varianter, især den britiske B117, som i starten af marts ventes at udgøre 80 pct. af alle smittetilfælde i Danmark.

I uge to udgjorde varianten 7,4 pct., i uge tre var den 13,3 pct, og i sidste uge, uge fire, steg den til 16,5 pct., altså en sjettedel. Det hører dog med til historien, at tallene fra sidste uge kun er fra mandag-tirsdag, og at man kun har nået at analysere cirka en femtedel af de positive prøver, så formentlig er andelen højere.

En oversigt over de smittede med B117 (graf øverst i artiklen) viser, at der er fundet flest i Region Hovedstaden.

Kontakttallet for den britiske variant vurderes at være 1,1, siger SSI's direktør, Henrik Ullum, til TV2. Det vil sige, at ti smittede vil sende smitten videre til 11. Det generelle kontakttal blev i går beregnet til at være faldet til 0,7.

Under 500 indlagte

Med de faldende smittetal falder også - med lidt forsinkelse - antallet af indlagte. For første gang i halvanden måned er tallet i dag under 500, nemlig 493. Det er 11 færre end i går. 91 patienter er nu på intensiv, heraf 66 i respirator. 

Der er det seneste døgn registreret 10 nye dødsfald. 

Blandt kommunerne er Greve lige nu hårdest ramt med en incidens på 153. 

14 kommuner har en incidens over 100, mens ni er kommet under den såkaldte bekymringsgrænse på 20, nemlig Læsø, Ærø, Samsø, Bornholm, Ringkøbing-Skjern, Favrskov, Viborg, Holstebro og Tønder.