DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Million-svindel i Gentofte

Kommunal byggeleder skrev og betalte regninger til eget firma for over fem millioner - nu forsvundet til Sydafrika

GENTOFTE: Den konservative højborg Gentofte er rystet af en svindelsag, der får få dage siden blev opdaget. Og forleden måtte borgmester Hans Toft (K) og kommunaldirektør Jan Nielsen orientere en chokeret kommunalbestyrelse om sagen, fortæller Berlingske Business.

En kommunal byggeleder, der har ansvaret for at bestilte byggesager, udforme kontrakter og tjekke, at arbejdet blev udført, har i 2010 og 2011 overført over tre millioner til sit eget firma. Ved nærmere granskning blev det derefter afsløret, at han også i 2004-07 havde givet sit eget firma opgaver. Svindlen er derefter oppe i ca. 5,5 millioner. Kommunen har ifølge avisen store problemer med at finde ud af, om byggerierne overhovedet er udført. Og byggelederen er forsvundet til Sydafrika.

Første viceborgmester, venstremanden Eivind Vesselbo (V), siger til avisen:
- Det er stærkt problematisk, at en kommunalt ansat kan sidde og give opgaver til sit eget firma. Det er uhørt, at det kan lade sig gøre gennem så lang tid, uden at nogen i kommunen opdager det.

Kommunen ønsker ikke at komme med flere oplysninger, ifølge informationschefen fordi politiet har bedt om ikke at oplyse mere af hensyn til efterforskningen.   

mou