Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Milliardbesparelse på SKI-aftalerne

SKI har fået lavet en benchmarkundersøgelse af fordelene ved deres rammeaftaler, der viser store besparelser
10. NOV 2011 14.45

SKI kan nu dokumentere, at arbejdet med at effektivisere offentligt indkøb bærer frugt – benchmark-resultaterne taler deres tydelige sprog, skriver SKI i en pressenmeddelelse: de første fem rammeaftaler, som SKI har etableret efter kursskiftet tidligt i 2011, kan samlet spare de offentlige kasser for 1.300 mio. kr. over rammeaftalernes løbetid på op til fire år.

Desuden forventes den kommende SKI-aftale for fødevarer at skabe indkøbseffektiviseringer for yderligere ca. 200 mio. kr.

- I en tid, hvor de offentlige budgetter er under pres, er fælles indkøb i SKI en del af løsningen. Det er vigtigt for os, at vi nu også kan dokumentere, at vores arbejde nytter, og at de nye udbudsstrategier har virket, siger SKI's adm. direktør, Signe Lynggaard Madsen, og fortsætter:

- Gennemsnitlige besparelser på knap 25 pct. er et resultat, som vi er meget stolte af i SKI. Især da der er tale om frivillige indkøbsaftaler, hvor leverandørerne ikke er garanteret en bestemt efterspørgsel.

Et benchmark af en rammeaftale er en analyse af, hvordan prisniveauet på rammeaftalen ligger, sammenholdt med de priser, som de offentlige enheder, fx kommuner, normalt selv betaler, og i forhold til prisniveauet på SKI's evt. forrige rammeaftale på området.

Det er rådgivningsvirksomheden Netplan, der har foretaget benchmark af den forrige og den ny rammeaftale, på baggrund af en række offentlige kunders opgjorte behov for ydelser omfattet af aftalen.

Forpligtende aftaler forventes at spare yderligere
Fire ud af de fem første rammeaftaler, som SKI har etableret efter kursskiftet tidligt i 2011, er frivillige fællesoffentlige aftaler. Det vil sige, at SKI har indgået rammeaftalerne for alle offentlige organisationer, som derefter frivilligt kan vælge at benytte dem eller ej.

Men fremover vil SKI i stigende grad også etablere de forpligtende rammeaftaler, som Kommuneaftalen for 2012 lægger op til. En forpligtende aftale vil kun kunne bruges af de offentlige enheder, der tilslutter og forpligter sig til at bruge aftalen til deres indkøb på det konkrete område. Til gengæld for forpligtelsen forventes det, at priserne på de forpligtende rammeaftaler vil blive endnu lavere end på SKI's frivillige aftaler.

jos