Den samfundsøkonomiske analyse af projektet, udformet som en broløsning med fire vejbaner og to jernbanespor, viser en positiv nettonutidsværdi, dvs. en nettogevinst for det danske samfund, på ca. 4,5 mia. kr. Dertil kommer de positive nettogevinster for Tyskland og øvrige lande. Den interne rente, som angiver det årlige samfundsøkonomiske afkast af investeringen, er på ca. syv procent årligt og dermed højere end det normale krav til afkast af offentlige investeringer på seks procent om året.
De væsentligste gevinster ved en fast forbindelse over Femern Bælt stammer fra sparet rejsetid for passagerer og sparede omkostninger for godstog. De væsentligste omkostninger ved en fast forbindelse er anlægsomkostningerne. Hertil kommer driftsomkostningerne til selve forbindelsen og omkostningerne til nødvendige opgraderinger af baneinfrastruktur på land, oplyser trafikminister Flemming Hansen:
- Den samfundsøkonomiske konsekvensvurdering viser, at en fast forbindelse over Femern Bælt er et økonomisk godt projekt, som vil være en fordel for såvel Danmark som Tyskland og det øvrige Europa. cgt/
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.