dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Miljøministeriet undersøger for flere sprøjtemidler

KORT NYT25. SEP 2020 8.18

Sidste år blev målinger i grundvand styrket massivt og det antal stoffer, der testes for, tidoblet. Nogle af stofferne skal der screenes for igen, og derudover udvides kontrollen med ca. 75 nye sprøjtemidler og nedbrydningsprodukter 250 steder i landet, oplyser Miljøministeriet

I 2019 blev grundvandet undersøgt for 415 stoffer. 32 stoffer blev påvist i vandet, og nogle af dem stammer fra sprøjtemidler, som det aldrig har været tilladt at bruge i Danmark. Det forventes, at de endelige analyseresultater fra screeningen bliver offentliggjort i begyndelsen af 2021.

- Det var bekymrende fund, vi gjorde i sidste års massescreening, og helt uacceptabelt, at der blev fundet rester fra sprøjtemidler, der har været ulovligt importeret og brugt af brodne kar i landbruget. Det understreger behovet for et tæt samarbejde mellem myndighederne, så vi finder stofferne ved grænsen eller hos landmænd og forhandlere, og det betyder også, at vi må kigge bredere efter stoffer i grundvandet, hvis de slipper igennem kontrollen - eksempelvis stoffer, der har været brugt i Tyskland, siger miljøminister Lea Wermelin (S). 

ka