DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Miljøklagenævn stopper modernisering af rostadion på Bagsværd Sø
Verdenselite-kajakroeren René Holten Poulsen under træning på Bagsværd Sø.
Foto: Martin Lehmann, Ritzau Scanpix

Miljøklagenævn stopper modernisering af rostadion på Bagsværd Sø

Tilbageslag for nationalt rostadion i verdensklasse, lyder det fra Team Danmark.

GLADSAXE: Fredningsnævnet for København havde ellers givet en dispensation for en længe ventet og tiltrængt modernisering af forholdene på Bagsværd Sø, men i december 2020 besluttede Miljaklagenævnet, at dispensationen skal ophæves.

Hos Team Danmark har man svært ved at forstå beslutningen, der er et tilbageslag for projektet, som ellers er designet til at tage hensyn til både natur, atleter og alle andre brugere af Bagsværd Sø.
 
Bagsværd Sø har i årtier dannet daglig træningsbase for ro- og kajaklandsholdene, som har vundet medaljer på stribe til Danmark. At dispensation til at tilpasse en del af søbredden, så robanerne kan opfylde internationale krav, er trukket tilbage efterlader projektet i et vakuum, og der skal hurtigst muligt findes en løsning, siger Team Danmarks direktør, Lone Hansen.

Kun halv meter dyb 

- Alle har stor forståelse for, at vi skal passe på naturen, og projektet er netop et godt eksempel på, hvordan et nationalt idrætsanlæg kan indpasses og spille sammen med en unik natur.

Projektet har opbakning fra tre kommuner, to forbund, AP Møller Fonden, Lokale- og Anlægsfonden og Team Danmark. Desuden er de internationale forbund for roning, kano og kajak involveret.
 
Søen er det eneste sted i Danmark med faciliteter til at træne roning og kajak på internationalt niveau. På nogle baner er dybden på banen helt nede på en halv meter, og det giver store tidsforskelle i forhold til andre baner.
 
Projektet omfatter en tilpasning af robanerne i søen, en landskabsbearbejdning i søens østlige og vestlige ende samt en om- og nybygning af rocentret. Den A.P. Møllerske Støttefond har støttet projektet med 50 mio. kr.

ka