DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Mikrolån gør ledige til selvstændige

Med mikrolån fra Aarhus' kommunekasse er flere kontanthjælpsmodtagere og førtidspensionister kommet ud af ledigheden
KORT NYT7. FEB 2012 8.21

AARHUS: I Aarhus har foreløbig 12 kontanthjælpsmodtagere og førtidspensionister nu fået et såkaldt mikrolån fra kommunekassen til at få foden under eget bord. Fire af dem modtager i dag ingen offentlige ydelser overhovedet og klarer sig fint som selvstændige erhvervsdrivende, mens de andre fortsat er delvist offentligt forsørgede, indtil deres forretning er kommet helt op at stå. Det skriver Ugebrevet A4.

Aarhus har som den eneste kommune deltaget i et projekt i samarbejde med Socialt Udviklingscenter, SUS, under Socialministeriet, men selvom projektet slutter i foråret, vil beskæftigelseschefen fortsat prioritere programmet.

- Mikrolåns-modellen er et tilbud i en bred vifte af tilbud til ledige, og det er kommet for at blive i Aarhus Kommune. Vi har fundet en ny vej, der hjælper nogle væk fra ledighed, som ellers risikerede at hænge fast i offentlig forsørgelse, siger beskæftigelseschef i Aarhus Kommune, Vibeke Jensen.

I gennemsnit er mikrolånene til kontanthjælpsmodtagerne og førtidspensionisterne i Aarhus på 25.000 kr., og renten er nul. Afdraget på mikrolånene starter allerede måneden efter, at lånet er givet.

Mikrolånene i Aarhus har vakt opsigt i bl.a. København, Kolding, Fåborg, Køge og Egedal kommuner, der har været i kontakt med den ansvarlige projektleder på Jobcenter Aarhus for at blive klogere på modellen.

lcl