Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Midtjylland sender masker til kommunerne

KORT NYT19. APR 2020 9.34
TEMA: Corona

MIDTJYLLAND: Region Midtjylland har indtil videre sendt 700.000 styks af den mest brugte maske videre til kommunernes fælles lager i Aarhus, oplyser regionen. Medarbejderne i kommunerne – for eksempel i hjemmeplejen og på plejehjemmene – har nemlig også brug for beskyttelse, når de er i kontakt med borgere, der er eller kan være smittede.

- Vi har en fælles opgave i forhold til at hindre smittespredning, særligt  blandt de svageste borgere, og det kan både være patienter på vores hospitaler, ældre på kommunernes plejehjem eller borgere, der har brug for hjemmepleje. Derfor må vi fordele de værnemidler, vi har. Lige i øjeblikket er vi i Region Midtjylland godt med i forhold til beholdningen af masker, så derfor er det naturligt at dele ud til dem, der mangler, siger koncerndirektør Anders Kjærulff.

Der har siden 1. april foregået en koordineret fordeling af værnemidler over hele landet, så alle de leverancer af værnemidler, regionernes indkøbsafdelinger skaffer hjem, bliver fordelt på en fair måde blandt alle regionerne. Midtjylland har på den baggrund indtil videre sendt cirka 570.000 masker videre til Syddanmark, 535.000 masker til Nordjylland, 106.000 masker til Hovedstaden, 52.000 masker til Sjælland. Hertil kommer de 700.000 masker til kommunerne og et antal masker, handsker, visirer, overtrækskitler, håndsprit  og handsker til de alment praktiserende læger og speciallæger i regionen.

Ritzau