Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Middelfart.dk satser på selvbetjening

Opgraderingen af www.middelfart.dk skal sikre færre klik til selvbetjening og lettere adgang til information 24 timer i døgnet
22. NOV 2011 11.36

MIDDELFART: Hjemmesiden har fået et nyt ansigt i form af et tidssvarende design og en ny motor i form af et opgraderet CMS-system. Hermed ruster det nye site kommunen til fremtidens større krav om digitale selvbetjeningsløsninger og gennemsigtighed.

- Med den nye hjemmeside får borgerne hurtigere information og hurtigere adgang til vores selvbetjeningsløsninger, siger stabschef Martin Albertsen og fortsætter.

- Borgerne vil gerne have muligheden for at flytte, skifte læge og søge om byggetilladelse osv. uden at skulle være afhængig af åbningstider.

Og det er derfor forhold som disse, der er fokuseret på i overvejelserne bag den nye hjemmeside.

Selvbetjening
til skoler og rottebekæmpere
Mulighederne er mange, når der er tale om kommunal selvbetjening. Og i Middelfart Kommune har man allerede gode erfaringer med selvbetjening. Sidste års skoleindskrivning er et godt eksempel. Her foregik 70 pct. af skoleindskrivningerne via hjemmesiden ved brug af NemID.

- Håbet er, at tallet kan blive endnu højere, når forældrene atter skal til tasterne i november og december og tilmelde deres børn til en kommunal folkeskole, privatskole eller helt udsætte skolestarten for barnet, siger stabschef Martin Albertsen og fremhæver også den nye brugervenlige flytteløsning.

Men selvbetjening kan også være at få hjælp, når efteråret byder på utilsigtede tilflyttere i form af skadedyr. Her er naturligvis tale om rotter, som de færreste bryder sig om. Nu kan man hurtigt og nemt hjemme fra sofaen bestille en rottebekæmper, som tager sig af problemet, så man ikke længere er afhængig af åbningstider i Teknisk Forvaltning.

På alverdens sprog
Udover fokus på selvbetjening, har den nye hjemmeside bl.a. fået en ny funktion til at i mødekomme de brugere af hjemmesiden, som ikke forstår dansk. Med den nye oversættelsesfunktion er det nu muligt at få oversat hele hjemmesiden til alverdens sprog.

- Vi har et naturligt og vigtigt fokus på at kunne servicere vores borgere bedst muligt med hjemmesiden, men det glæder mig, at der nu også er mulighed for at oversætte hjemmesiden. Det giver den grønne vækstkommune nye muligheder for at nå et internationalt publikum og tilgodeser på den måde i højere grad vores mange turister og konferencegæster, siger borgmester Steen Dahlstrøm (S).

Det er regeringens mål, at al kommunikation mellem det offentlige og private virksomheder som udgangspunkt foregår digitalt i 2012, efterfulgt af borgerne i 2015.

Foto: http://www.flickr.com/photos/bredgur/2290255017/sizes/z/in/photostream/

lcl