Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

MF'eren, der blev borgmester på trist baggrund

Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen (K) fylder 40 år
12. SEP 2011 6.01

VALLENSBÆK: Vallensbæks borgmester, Henrik Rasmussen, fylder 40 år den 18. september, forlyder det fra kommunen. Henrik Rasmussen er født og opvokset i Vallensbæk og har boet her hele sit liv. Efter endt skoletid på Egholmskolen tog han en uddannelse som bygningstekniker og konstruktør i 1997 og blev siden partner i et arkitektfirma og havde eget bygherrerådgivningsfirma.

Henrik Rasmussen blev tidligt politisk aktiv og medlem af Konservativ Ungdom i Vallensbæk og blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i 1994. Her har han beklædt poster som formand for Teknik- og Miljøudvalget, formand for Børne- og Kulturudvalget samt været viceborgmester siden 2002.

Det har i flere år peget hen imod, at Henrik Rasmussen en dag kunne efterfølge Kurt Hockerup som borgmester, men det skete meget brat og på en trist baggrund, idet Kurt Hockerup ganske uventet døde i marts 2010. Henrik Rasmussen, som på daværende tidspunkt også var medlem af Folketinget som kommunal- og kulturpolitisk ordfører for de konservative, brugte ikke lang betænkningstid, før han opgav sin plads i Folketinget til fordel for borgmesterstolen i Vallensbæk.

Resultatorienteret
Henrik Rasmussen er vellidt på rådhuset, hvor han er kendt som en resultatorienteret og en handlingens mand, og det er der også brug for i Vallensbæk som gennem de seneste tre år har oplevet en stor befolkningstilvækst. Det betyder bl.a. at infrastrukturen er under kraftig udvikling når det gælder nye boligområder, daginstitutioner, skoler og ældrecentre m.v.

Han er meget udviklingsorienteret og har i sin første borgmestertid haft skarpt fokus på at sikre kommunen en robust økonomi, så den fortsat kan bestå som noget 'helt særligt på Sydkysten'.

Henrik Rasmussen viderefører en stærk tradition i Vallensbæk, hvor borgmesterens dør er åben for borgere, medarbejdere, foreninger og andre - alt sammen for at medvirke til at kommunen er et godt sted at bo, arbejde og leve.

Henrik Rasmussen er gift med Sisse Blay, som har sin egen grafiske tegnestue. Parret har fire børn - Carla og Victor, som de har sammen, og Freja og Felix, som er Henrik Rasmussens bonusbørn. Selv om han ofte har en tæt pakket kalender med aftaler både morgen, middag og aften, bliver der også tid til at nyde sommerhuset på Møn.

Henrik Rasmussen har haft mange tillidshverv og er bl.a. formand for Væksthus Region Hovedstaden, sidder i bestyrelsen i Vestforbrænding, Spildevandscenter Avedøre, Vestegnens Kraftvarmeselskab (VEKS), samt i repræsentantskabet i HMN Naturgas.

Henrik Rasmussen fejrer dagen i privat regi med familie og venner.