Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Mette Frederiksen vil forhandle med Folketingets partier om, hvad næste skridt i genåbningen skal være.
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Mette Frederiksen vil udvide den gradvise genåbning af Danmark

Ifølge sundhedsmyndighederne kan Danmark åbne en smule mere end planlagt, siger statsministeren. 48 kommuner åbner skolerne fra onsdag, 57 åbner dagtilbud, oplyser KL-formand Jacob Bundsgaard (S).
14. APR 2020 16.29
TEMA: Corona

De første trin i den gradvise genåbning af landet bliver udvidet på grund af en positiv udvikling. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde tirsdag eftermiddag.

- Det er vurderingen fra sundhedsmyndighederne, at vi kan åbne en smule mere. Vi kan gøre fase ét en smule større. Det skal fortsat gøres ansvarligt og forsigtigt, siger statsministeren.

På et pressemøde sidste uge meldte Mette Frederiksen, at den gradvise genåbning onsdag i første omgang ville omfatte vuggestuer, børnehaver og skoler op til 5. klasse.

Hun understreger på pressemødet tirsdag, at der i genåbningen kan blive behov for at 'gå lidt baglæns', hvis tallene udvikler sig negativt.

- Vores pejlemærke er, at det skal være sundhedsmæssigt forsvarligt, og at fokus derudover er på samfundsøkonomien og arbejdspladserne. Vi skal genåbne klogt og forsigtigt. Vi vil ikke gå for hurtigt frem, så hvis et tilbageslag kommer, så bliver det ikke så voldsomt, siger Mette Frederiksen.

Forhandlinger med øvrige partier
På pressemødet oplyser statsministeren ikke konkret, hvordan første fase af genåbningen bliver udvidet. Det skal hun diskutere med de øvrige partier klokken 18 tirsdag. 

- Der vil vi høre, hvad partierne har af ønsker. Så vil vi bede myndighederne beregne, hvad smitteeffekten er af de forskellige forslag. Derefter vil vi lave en politisk tillægsaftale. På den baggrund bliver vi ikke mere konkrete nu, siger Mette Frederiksen.

Halvdelen åbner skoler
På samme pressemøde oplyser KL-formand Jacob Bundsgaard (S), at 48 kommuner er klar til at åbne skolerne onsdag for skoleelever fra 0. klasse til 5. klasse.

For dagtilbuddenes vedkommende er 57 kommuner i stand til at åbne onsdag, siger han.

- Vi glæder os afsindigt meget til at tage imod børnene. Vores ledere og medarbejdere har knoklet for at blive klar, siger han.

Ritzau / ak