dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Sket i ugen:
Metoo blev for meget for overborgmesteren, og tallene blev for høje for statsministeren

SKET I UGEN Gamle sager og nye tal sætter overskrifterne denne uge.
24. OKT 2020 8.56

Kalenderens uge 43's altoverskyggende nyhed var Frank Jensens afgang som overborgmester i København, efter han erkendte, at han ikke længere kunne regne med den tilstrækkelige tillid i partiet efter mange år med krænkelsessager. 

Sexistisk kultur og hvordan den bekæmpes er kommet på dagsordenen på mange niveauer også i kommuner og regioner. Vi samler dækningen i temaet #MeToo.

På coronafronten har vi set fortsat stigende tal og en ærgerlig rekord. Det har fået regeringen til at skærpe og forlænge restriktionerne. Det skete på et pressemøde fredag aften.

Hvordan det gik med retssagen - efter "En rigtig møgsag" om blandt andet kuglepenne og sommerhuse på Bornholm - mod den tidligere kontorchef i KL, Karsten Thystrup, er endnu ikke afgjort. Der ventes dom mandag: Kontorchef lod KL betale sin kones taxa-ture til lufthavnen.

Ugen bød også på en af de sjældne sager, hvor et byrådsmedlem må gå af efter dom i landsretten.

På kommunaldirektør-fronten siger Gladsaxe snart farvel til Bo Rasmussen, mens Kerteminde lader den konstituerede kommunaldirektør Anders Bjældager blive permanent.

De kommunale 2021-budgetter demonstrerede en hidtil uset politisk harmoni med 53 enstemmige budgetaftaler ud af 98 mulige. Samtidig er der nu overblik over alle skatteændringer i alle kommuner, og sidste element i årets budgetproces er Indenrigsministeriets sanktioner for overskridelse af rammen.