
RINGKØBING-SKJERN: I løbet af to år har mentor Ulla Mølgaard Jensens indsats medført, at frafaldet af kommunens elever på Social og Sundhedsskolen i Herning er faldet markant, oplyser Ringkøbing-Skjern Kommune.
I august 2008 begyndte 54 studerende fra Ringkøbing-Skjern Kommune på uddannelsens grund- og hovedforløb. Ved semestrets udgang var 15 af eleverne faldet fra. Det svarer til et frafald på mere end 25 pct. Et alt for højt tal og den direkte årsag til, at kommunens fagområde Sundhed og Omsorg sammen med Ungdommens Uddannelsesvejledning Ringkøbing Fjord og Ringkøbing-Skjern Produktionsskole fik midler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd til at oprette en mentorstilling. Løsningen blev at ansætte Ulla Mølgaard Jensen.
I 2009 begyndte 68 nye elever på uddannelsens grund- og hovedforløb. Denne gang oplevede kommunen et frafald på syv elever, eller hvad der svarer til godt ti pct. I år er der optaget 58 elever, og indtil videre er kun to faldet fra.
- Det er et rigtig godt resultat, som viser, at hvis vi fokuserer på de elever, der risikerer at falde fra, så kan vi hjælpe dem. Hver gang vi mister en elev, er det penge ud ad vinduet og triste skæbner. Med mentorordningen har vi fået flere elever, der gennemfører, og som en sidegevinst har det styrket kvaliteten af uddannelsen, fortæller uddannelsesansvarlig Birthe Nyrup Dahl.
Alle elever får tilbuddet
Mentorordningen er et frivilligt tilbud til eleverne. Ulla Mølgaard Jensen er ansat uden for det kommunale system og har derfor ingen tilbagemeldingspligt.
- Alle sager er unikke, og derfor er vi nødt til at tilpasse os den enkelte elev. Elevernes tillid er afgørende for, om jeg kan hjælpe dem. Når de stoler på, at jeg er der for dem, så opbygges der en fortrolighed mellem dem og mig, fortæller Ulla Mølgaard Jensen.
Et af hendes vigtigste redskaber er et stort netværk. For som mentor er hun mere end blot en støtte, hun er formidler og katalysator for at ting sker i de unges liv. Kontakten til eleverne får hun på forskellige måder. Mange gange er det studievejlederen eller praktikvejlederen, som henviser eleven til hende. Til tider er det eleven selv, som skaber kontakten. Fælles for alle eleverne er, at de i begyndelsen af studiet bliver kontaktet direkte af mentoren. Her introducerer hun sig selv, og sikrer sig, at eleverne har fået en god start på deres studier.
Mentorordningen har fungeret som inspiration til en helt ny koordineret mentorordning, hvor en nyansat mentor skal følge op på gymnasielever, der har så alvorlige personlige problemstillinger, at det går ud over deres studier. Samtidig udvides Ulla Mølgaard Jensen ansvarsområde, så hun fremover skal stå til rådighed for eleverne på kommunens erhvervsuddannelser.
ka
Foto: Sosu-skolen Herning
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.