Masser af ledige vaccinationstider i hele landet
Især mange unge mangler fortsat at booke vaccinetid.
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Masser af ledige vaccinationstider i hele landet

Flere steder står vaccinationslokalerne halvtomme, melder flere regioner.
13. JUL 2021 10.04

TEMA: Corona

SJÆLLAND / SYDDANMARK / NORDJYLLAND: Flere steder i landet er der masser af muligheder for at komme til i vaccinekøen. Der er således tusindvis af ledige tider på både i Region Nordjylland, Syddanmark og Sjælland. 

I Syddanmark var der mandag morgen 99.000 ledige tider til det første stik fra uge 28 til 31. De mange ledige tider kommer bag på Kurt Espersen, der er koncerndirektør i Region Syddanmark. Ifølge ham er det sandsynligvis især ferie, der trumfer vaccinationer, hvilket dog ærgrer ham. 

- Vi har arbejdet hårdt på at skaffe tiderne og få vaccinatører ind. Og vi vil gerne have folk ind til vaccinetiderne, fordi deres immunitet afhænger af vaccinen - og jo flere, der er vaccineret, jo bedre rustet er vi mod covid-19 og nye varianter, siger han til JydskeVestkysten.

I weekenden meldte både Region Sjælland og Nordjylland ligeledes ud om hhv. 95.000 og 65.000 ledige tider i de kommende uger. 

Smitten stiger blandt unge

Imens de tusindvis af tider står frie, hærger smitten stadig især blandt unge mellem 20 og 29 år som i sidste uge udgjorde 44 pct. af de registrerede coronasmittede. 

Derfor opfordrer direktør i Statens Serum Institut, Henrik Ullum, de unge til at gribe chancen for at blive vaccineret, nu hvor den er der.

- De er alle blevet inviteret, men vi har stadig halvtomme vaccinationslokaler, siger han til TV2 og minder om, at vaccinerne er vigtige for at gøre de nuværende restriktioner til fortid.  

- Jeg tror, mange unge mennesker er trætte af de sidste coronrarestriktioner og gerne vil have et helt normaliseret samfund, siger han til TV2 Nyhederne.

40,1 pct. af danskerne svarende til 2,33 millioner er færdigvacccineret, mens knap 3,7 millioner har fået første stik. 

amp