DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Marie Stærke er Danmarks første arkitekturborgmester
Marie Stærke er første modtager af den nye pris, som skal uddeles hvert år på Arkitekturens Dag.
Foto: Arkitektforeningen

Marie Stærke er Danmarks første arkitekturborgmester

Køges borgmester er første modtager af ny pris fra Arkitektforeningen.
6. OKT 2020 7.35

KØGE: Borgmester Marie Stærke (S) er udvalgt som den første modtager af Arkitekturforeningens nye borgmesterpris, som fremover skal uddeles en gang om året for at sætte fokus på arkitekturens betydning for kommunernes udvikling. 

- Byudvikling og arkitektonisk kvalitet i byerne er et resultatet af utroligt mange gode kræfter, men til syvende og sidst er det borgmesteren, der har det afgørende ord, når lokalplaner og de vigtige projekter besluttes. Det vil vi gerne sætte fokus på med Borgmesterprisen – og ikke mindst hylde de borgmestre, der går foran og viser, at det betaler sig at investere i arkitektonisk kvalitet, som Marie Stærke har gjort det i Køge, siger Johnny Svendborg, formand for Arkitektforeningen.

Køge har ifølge foreningen gennem de seneste 25 år udviklet sig fra en forurenet havne- og industriby til en levende by med en velbevaret historisk bymidte, et levende handelsstrøg og moderne boligområder af høj arkitektonisk kvalitet – og ikke mindst Køge Nord station, der står som et arkitektonisk fyrtårn, når man ankommer til byen, fremhæver foreningen.

Marie Stærke fremhæves for at have brugt arkitekturen som et centralt redskab i udviklingen af Køge Kommune.

Prismodtageren erklærer sig overvældet, stolt og glad.

- Vi har i Køge Kommune insisteret på god arkitektur og god bykvalitet, fordi det føles rigtigt – og fordi det betaler sig. Vi har været meget bevidste om, at det har været et vigtigt greb i forhold til at tiltrække investorer og nye borgere samt skabe flere arbejdspladser. Derudover har det skabt en helt anden glæde for borgerne, når de træder ud ad døren og bevæger sig rundt i byen, siger hun.

ak