DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Mange får ikke muligheden for seniorførtidspension

Tusindvis af nedslidte offentligt ansatte vil ikke få mulighed for at få seniorførtidspension, viser en analyse, som AE-Rådet har lavet for FOA
20. DEC 2011 7.03

Medarbejderne i de store omsorgsfag i den offentlige sektor kommer i klemme, når seniorførtidspensionen bliver en realitet. For selvom politikerne har lovet, at ingen nedslidte skal stilles ringere, så vil de nye regler især ramme kvindefagene hårdt. Godt 12 pct. af FOA's medlemmer risikerer at falde for kravet om 20-25 års fuldtidsbeskæftigelse. Det viser en analyse, som AE-Rådet har foretaget for FOA.

- AE-Rådets tal dokumenterer, at tusindvis af nedslidte medarbejdere må kigge langt efter en seniorførtidspension. Jeg frygter derfor, at rigtig mange ansøgere vil få et hurtigt afslag på deres ansøgning om seniorpension. Et afslag, der alene baserer sig på, hvor mange år de har arbejdet fuldtid og ikke på, hvor nedslidte de er. Det er helt urimeligt, siger FOA's formand, Dennis Kristensen.

FOA mener derfor, at kravet om 20-25 års fuldtidsbeskæftigelse bør laves om. Enten ved at kravet nedsættes eller ved at deltidsbeskæftigelse ikke skal omregnes til fuldtidsbeskæftigelse.

Kvinderne rammes
- For mig at se ligner det urimelig forskelsbehandling, hvis de store kvindedominerede fag med stor andel af deltidsansættelse skal arbejde i endnu flere år end de fuldtidsansatte, for at leve op til kravet om tilknytning til arbejdsmarkedet. Det er jo et krav, der især vil ramme kvinderne, siger Dennis Kristensen og fortsætter:

- Politikerne lovede i sin tid at ingen nedslidte vil blive dårligere stillet med seniorførtidspensionen end med førtidspensionen. Men AE-Rådets analyse beviser det modsatte.

Foto: http://www.flickr.com/photos/libelul60/2265515437/sizes/z/in/photostream/

lcl