Mandlig ansat i daginstitution varetægtsfængslet for børnemisbrug

KORT NYT4. JUN 2021 9.42

HØJE-TAASTRUP: Politiet har anholdt en 49-årig mand, der til daglig arbejder i en daginstitution i Taastrup, fordi han er mistænkt for seksuel misbrug af børn. Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at manden er mistænkt for at have et "andet seksuelt forhold end samleje" til børnene, og at han menes at have krænket børnenes blufærdighed.

Politiet oplyser ikke, hvorvidt nogle af de forurettede børn går i den daginstitution, hvor manden arbejder, men skriver dog, at manden er hjemsendt fra sit arbejde, mens efterforskningen står på. Manden er ved Retten i Glostrup blevet varetægtsfængslet i fire uger for seksuelle overgreb mod børn. Han nægter sig skyldig og har kæret kendelsen til landsretten. Politikommissær fra Københavns Vestegns Politi Rikke Thestrup siger i pressemeddelelsen, at politiet har været bekendt med sagen i længere tid.

- Vi har efterforsket mod manden i en længere periode, og har nu vurderet, at der var materiale i sagen til at foretage anholdelse og få mistænkte fremstillet i retten, siger hun.

Opdateret 12.06 med information om varetægtsfængsling, efter grundlovsforhøret er afholdt.

Ritzau