Må politiker kalde kommunal chef en bulldog?
Carsten Kudsk kan se frem til en samtale med borgmesteren om sin Facebook-video.
Foto: Nyborg Kommune

Ballade i Nyborg:
Må politiker kalde kommunal chef en bulldog?

Nyborgs borgmester tager stærkt afstand fra viceborgmesters Facebook-video i sag om kritisk sosu-medarbejder.

NYBORG: Borgmester Kenneth Muhs (V) finder det "helt uacceptabelt", at viceborgmester Carsten Kudsk (Vi Lokale Demokrater) i en Facebook-video omtaler vicekommunaldirektøren som en bulldog og spørger, om kommunens pressechef er falde i søvn hen over sin Tour de France-cykel. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Baggrunden er, at en medarbejder i hjemmeplejen på et debatmøde i juni havde medbragt kørelister for at vise, hvor presset hjemmeplejen er. Hun blev efterfølgende indkaldt til tjenstlig samtale for at have viderebragt personfølsomme oplysninger. Carsten Kudsk, som også er formand for kommunens ældreudvalg, mener, at pressechefen burde have advaret mod den medieomtale, en sådan irettesættelse kunne give.

Kenneth Muhs siger til avisen, at han tager stærkt afstand fra Carsten Kudsks udtalelser, og at han nu vil tage en snak for at gøre ham det klart, at de ikke er i orden. "Sådan skal vores medarbejdere ikke omtales. Det er ikke i orden," siger han til avisen.

Byrådet i Nyborg har tidligere vedtaget et kodeks for arbejdet i byrådet. Her står blandt andet: "Vi omtaler kommunens medarbejdere ordentligt og respektfuldt i offentligheden." Det er det punkt, borgmesteren mener, at viceborgmesteren har forbrudt sig imod.

Omvendt mener Carsten Kudsk, at kodekset ikke er meget værd. Han mener, der har været mange brud på punktet "Vi taler ordentligt til, om og med hinanden med respekt for den politiske mangfoldighed", uden at det har haft konsekvenser, skrev han fredag aften i en Facebook-kommentar til sagen.