Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Lykkepartiet opløst

KORT NYT30. JAN 2021 16.30

I cirka otte måneder eksisterede René Gades parti, Lykkepartiet. Nu er det opløst. Det fremgår af Lykkepartiets egne profiler på sociale medier, hvor det nu nedagte parti skriver, at "Lykkepartiet er dødt. Længe leve demokratiet", efterfulgt af et billede med teksten om, at ”nu er hesten død”. "Den løb så langt og godt, den kunne, på de utopiske præmisser, vi gav den," hedder det.

René Gade har tidligere siddet i Folketinget for Alternativet. Han genopstillede ikke ved folketingsvalget i 2019 og meldte sig i samme ombæring ud af Alternativet. I maj præsenterede han Lykkepartiet, der i sin levetid fik 449 vælgererklæringer. Lykkepartiet blev beskrevet som et parti uden en egentlig ideologi, men derimod en række politiske ambitioner. Blandt andet at statsministre og ministre ikke skulle kunne sidde i Folketinget og udskrive folketingsvalg. Desuden var ambitionen, at medlemmerne af partiet blev stillet frit i ethvert politisk spørgsmål.

- Behovet for demokratisk fornyelse af partierne har aldrig været større. Måske er der flere, der vil gøre noget ved det, når vi er væk, skriver Lykkepartiet i afskedssalutten.

Ritzau