Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Lone Lyrskov tilbage til Herning som topchef

43-årige Lone Lyrskov bliver den nye kommunaldirektør i Herning - efter seks år som kommunaldirektør i Glostrup
1. FEB 2012 9.50

HERNING: Lone Lyrskov, de seneste knap seks år kommunaldirektør i Glostrup Kommune, tiltræder 1. marts som ny kommunaldirektør i Herning Kommune. Dermed vender Lone Lyrskov tilbage til den by, hvor hun er vokset op og blev student, oplyser kommunen.

- Herning-ånden er jo fantastisk. Den har jeg altid kunnet mærke, når jeg har besøgt mine forældre, som stadig bor i Snejbjerg. Det er en energi, en samhørighed. Noget, man har sammen, når man bor i Herning-området. Det glæder jeg mig meget til at blive en del af, siger Lone Lyrskov.

Lone Lyrskov blev valgt til stillingen frem for 11 andre kandidater i et meget stærkt ansøgerfelt. Hun flytter nu til Herning med sin mand, som er chefkonsulent ved Cowi, og deres to børn. Hendes 14-årige søn er sådan set allerede flyttet - han går nemlig på idrætsefterskolen i Ikast.

- Jeg vælger ikke Glostrup fra, men Herning til. Jeg ser frem til at lede arbejdet i en kommune, hvor der er lidt flere kræfter, lidt flere muskler, end der er i en lille kommune som Glostrup, siger Lone Lyrskov.

Yderst kompetent
Hernings borgmester Lars Krarup er yderst tilfreds med udsigten til at få Lone Lyrskov ved roret i Herning.

- Vi får en yderst kompetent kommunaldirektør, som allerede har vist sit værd i en række kommunalpolitiske sammenhænge, og som evner at inspirere og sætte dagsordener. Samtidig kender hun området qua sin opvækst i Herning, siger Lars Krarup.

Før det har hun blandt andet arbejdet seks år i den daværende Give Kommune, først som økonomidirektør og siden som konstitueret kommunaldirektør.

Hun er oprindelig student fra Herning Gymnasium. Har siden uddannet sig på både handelshøjskole og universitet og har en master i Public Management.

Lone Lyrskov er vokset op i Snejbjerg, hvor hendes forældre stadig bor. Mens de var erhvervsaktive, drev forældrene virksomheden K. Lyrskov A/S, der solgte maskiner og værktøj til træbearbejdning.

I fritiden spiller Lone Lyrskov golf, læser bøger, løber ture eller giver en hånd hos De Grønne Pigespejdere.

ka