Fra 1 til 4 mio.:
Lolland vil have flere turister og udvider strandareal

Med byrådets godkendelse skal mulighederne i helhedsplanen på turismeområdet nu analyseres nærmere, ikke mindst for Lolland Sydkyst.

LOLLAND: Lolland Byråd har godkendt en ny turisme-strategi for Lolland Sydkyst, som der allerede med budgetforliget 2021 er sat midler af til. Helhedsplanen, der er udarbejdet sammen med Dansk Kyst og Naturturisme og Realdania, er nu færdig og viser langt større potentiale end ventet, fremgår det af sagsfremstillingen til byrådsmødet 25. maj. 

Planen er at gå fra de i dag ca 900.000 årlige turistovernatninger til 4 mio. i 2050, hvor der også forventes at være 5.800 turismerelaterede job. Femern vil øge procentdelen af internationale gæster fra 32 til 60 pct. i år 2050, regnes der med i planen, der bygger på en udvikling for øens Sydkyst som bæredygtig kystdestination i international liga.

Planen er blevet drøftet på to offentlige borgermøder med over 150 deltagere på hver, og næste fase bliver mere dybdegående analyser af mulighederne. I området vest for Rødbyhavn er der allerede ved at blive lavet et nyt strandareal dobbelt så stort som Amager Strandpark med sand fra Femernbyggeriet.

- I Nakskov er der fokus på at udvikle den ægte købstadsstemning, på Albuen kan man komme helt tæt på naturen, og i Kramnitze kan man mærke det lokale fællesskab og hygge sig på stranden. Vi har en fantastisk sydvendt kyststrækning, en række stærke turistattraktioner lokalt og mange investorer har allerede fået øjnene op for de mange nye muligheder i vores område. En øget turisme kan virke som en stærk dynamo for ny vækst og udvikling, og blive til glæde og gavn for både borgere og besøgende, siger borgmester Holger Schou Rasmussen (S).

Planen er støttet økonomisk af Dansk Kyst- og Naturturisme og Realdania og kommunen selv i samarbejde med Business Lolland-Falster og Visit Lolland-Falster.

cwa