Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Lokalpolitikere på vej mod og væk fra Folketinget

KORT NYT28. OKT 2020 7.02

I Østjyllands Storkreds er byrådsmedlem i Skanderborg Mira Isa Bloch (ALT) blevet genvalgt som kandidat til Folketinget, oplyser Ugebladet Skanderborg. Storkredsen gav ved FV19 et tillægsmandat til Torsten Gejl, der fortsat repræsenterer det nu lille parti i Folketinget. Mira Issa Bloch fik 1.332 stemmer mod Gejls 1.383, blev første suppleant og har også vikarieret for ham under sygdom.

Også byrådsmedlem i Svendborg Jesper Kiel (EL) har vikarieret i Folketinget, men nu falder han for rotationsprincippet, da han som partiansat siden 2012 først må stille op igen efter en karantæneperiode på to år, oplyser Fyns Amts Avis. Kiel har stillet op til Folketinget hver gang siden 1994. Ved FV19 blev han første suppleant i Fyns Storkreds efter Victoria Velasquez, der kom ind på et kredsmandat. 

I Københavns Omegns Storkreds er Vivi Nør Jacobsen i Taastrupkredsen, der rummer Albertslund og Høje-Taastrup, genvalgt som folketingskandidat for SF, oplyser sn.dk. Ved FV19 blev hun valgt som sit partis anden suppleant i storkredsen, der gav et kredsmandat til Ina Strøjer-Schmidt. Vivi Nør Jacobsen er også spids til KV21 i Albertslund, hvor hun for tiden vikarierer for Leif Pedersen under orlov. Hun har netop meddelt på Facebook, at hun er ramt af corona og kalder det en "led omgang".

ka