Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Lokalpolitikere med smag for folketingspolitik

Fire borgerlige byrådspolitikere - fra Nordsjællands Storkreds, Næstvedkredsen og Holbækkredsen - søger mod Christiansborg.
18. APR 2021 10.11

Med fuld opbakning indstiller Venstres bestyrelse i Holbækkredsen nu byrådsmedlem i Kalundborg Malene Grandjean som ny folketingskandidat, oplyser TV Kalundborg. Ved KV17 fik hun med 662 stemmer fjerdeflest i kommunen.

Tidligere Slagelse-borgmester Stén Knuth, blev ved FV19 valgt i Holbækkredsen, men er nu vendt tilbage til hjembyen og stiller op Slagelsekredsen.

Grandjean, der er vicedirektør i EUC Nordvestsjælland, har tidligere meddelt, at hun ikke genopstiller til KV21, da det tidsmæssigt er vanskeligt at forene byrådsarbejdet med jobbet, som hun dog er villig til at droppe for en plads i Folketinget. I Sjællands Storkreds fik V ved FV19 seks kredsmandater og et tillægsmandat.

I samme valgkreds har De Konservative nu igen peget på byrådsmedlem i Holbæk Michael Suhr som spidskandidat, oplyser HolbækOnline. Storkredsen gav senest et kreds- og et tillægsmandat til K, og Suhr blev valgt som tredje stedfortræder.

I Nordsjællands Storkreds er byrådsmedlem i Roskilde Lars-Christian Brask enstemmigt valgt som spidskandidat for Liberal Alliance, oplyser sn.dk. Den plads havde LA-formand Anders Samuelsen ved FV19 - og blev under LA's kraftige nedtur slet ikke valgt ind.

Ved FV19 stillede erhvervsmanden Brask, der har egen investeringsbank i London, op i Roskilde-kredsen for Venstre, hvor han blev anden stedfortræder. I november 2019 forlod han Venstre og meldte sig ind i Liberal Alliance.

I Næstvedkredsen er byrådsmedlem i Næstved Githa Nelander, der sidste sommer forlod Dansk Folkeparti til fordel for Nye Borgerlige, blevet valgt til partiets spidskandidat oplyser sn.dk. I hele Sjællands Storkreds stod MF Peter Seier Christensen ved FV19 øverst på stemmesedlen for NB - og blev valgt ind.