Lokalpolitiker mødt med grove trusler efter skøjtehalsbeslutning
Beslutningen om at lukke Kastrup Skøjtehal har ikke kun udløst protester, men også trusler mod kommunalpolitikere.
Foto: Carsten Snejbjerg/Ritzau Scanpix

Lokalpolitiker mødt med grove trusler efter skøjtehalsbeslutning

Politikere i Tårnby passes op på gaden og modtager både trusler og ukvemsord efter upopulær beslutning.

TÅRNBY: "Håber at alle du holder af bliver ramt af ulykker og du selv får et hårdt og pinefuldt liv med en led og tidlig død. Det fortjener du og det gør dine to piger også".

Sådan står der i et brev, Tårnby-politikeren Liv Gam (Tårnby Listen) fandt i sin postkasse onsdag, skriver TV2 Lorry.

Brevet er afleveret, efter at Liv Gam sammen med politikere fra Socialdemokratiet, SF, Radikale, Venstre, De Konservative og løsgænger Benny Bindslev har indgået en budgetaftale for 2023, der indebærer, at Kastrup Skøjtehal skal lukkes.

En beslutning, der i den grad har kaldt på protester. Flertallet af dem handler om at være uenig - men der er også dem, der griber til trusler.

- To af kommunalbestyrelsesmedlemmerne er blevet passet op på gaden. Det var ikke decideret vold, men man stod næse til næse med dem. Jeg kan som borgmester godt tage en del, men det er klart, at jeg gerne vil skærme mine kommunalbestyrelsesmedlemmer for den skingre tone, der nu er opstået, siger borgmester Allan S. Andersen (S) til TV 2 Lorry.

"Nu er det fandeme nok"

Liv Gam fra Tårnby Listen er en af de to, der blev passet op på gaden. På Facebook har hun lavet et opslag med overskriften: NU ER DET FANDEME NOK. Og skriver:

"I nat skulle jeg kneppes i røven med en hockeystav og blev kaldt en hel del meget fantasifulde ting i telefonen, sammen med utallige mails og opslag på samtlige medier og profiler (på nær LinkedIn, den er åbenbart overset) og nu denne i min postkasse (brevet, red). Jeg lukker ned, læser og besvarer ikke flere henvendelser eller Tags. Beklager overfor jer der faktisk ønsker den saglige dialog og debat, men det her pis står jeg ikke model til," skriver hun.

TV 2 Lorry har været i forbindelse med Liv Gam, som ikke ønsker at stille op til interview om sagen. Men hun får fuld støtte fra borgmester Allan S. Andersen, der lægger klar afstand til de ubehagelige kommunikationsformer.

- Jeg har respekt for, at man ikke er enig. Men ligefrem dødstrusler og at opfordre til vold - det er helt uacceptabelt. Så er grænsen nået, siger han.

Allan S. Andersen har selv modtaget en del meningstilkendegivelser, men ingen af dem er på det niveau, Liv Gam har oplevet.

- Man kan jo ikke lade være med at tage det ind. Det er lige meget om man er politiker eller ej - men man risikerer jo, at debatten forstummer, siger han.

En tur med en hockeystav

Også Dennis W. Clausen fra Venstre har fået ubehagelige reaktioner.

- Jeg fik en seddel i min postkasse, hvor der stod et eller andet om, at jeg kunne tage en tur ned bag den gamle ungdomsklub og få en tur med en hockeystav. Tonen er hård, og vi kan tåle meget, og jeg slog det hen. Men så mødte jeg Liv og kunne mærke, at hun var ked af det. Det ramte mig i hjertet, for jeg har kendt hende hele mit liv. Den slags er der ingen af os, der fortjener, siger han til TV2 Lorry.

Dennis W. Clausen siger, at politikerne har en god korrespondance med de to klubber, der bliver berørt af lukningen - og at man også der lægger afstand til truslerne. Men den holdning er åbenbart ikke trængt ind hos alle.

Tårnby Kommune har opfordret Liv Gam til at politianmelde truslerne, men hun har oplyst til TV 2 Lorry, at det gør hun ikke.

NU ER DET FANDEME NOK. I nat skulle jeg kneppes i røven med en hockeystav og blev kaldt en hel del meget fantasifulde...

Posted by Liv Gam on Wednesday, September 21, 2022
 
København kan leje skøjtehallen

Selv om Tårnby har besluttet at lukke skøjtehallen, som ifølge TV2 Lorry koster 5,2 mio. kr. i drift med udsigt til yderligere 50 procents stigning, da den er noget af en energisluger, er der dog håb om, at den kan bevares.

Venstre i Københavns Kommune vil nemlig stille forslag om at undersøge muligheden for at leje skøjtehallen.

"Vi mangler desperat idrætsfaciliteter i Københavns Kommune, og alt for mange børn og unge bliver mødt med en venteliste frem for at blive budt velkommen i fællesskabet i en idrætsforening," skriver beskæftigelsesborgmester Jens-Kristian Lütken (V) i en mail til TV 2 Lorry som begrundelse for forslaget.

 

ak