dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Lokale lystfiskere går med i kompromis om Tange Sø

KORT NYT23. FEB 2021 9.15

VIBORG: En overraskende åbning i en årelang strid om den kunstige Tange Sø ved Gudenå, hvor der for første gang i flere årtier var udsigt til, at forskellige interessenter kunne enes om en løsning, har nu fået tilslutning fra lokale lystfiskere, skriver TV MidtVest. Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforening har brudt med Danmarks Sportsfiskerforbund, der står fast på, at søen skal tømmes og Gudenå løbe frit.

I stedet tilslutter de lokale fiskere sig en løsning, som Viborg Kommune og bevarelsesforeningen er kommet op med, som handler om at dele vandet mellem sø og åløb i tilstrækkeligt rigelig mængde til, at åløbet kan blive velfungerende. Til gengæld vil det går ud over elproduktionen på Tangeværket, men det har værkets nye ejer Norlys erklæret sig indforstået med.

Spørgsmålet om Tange Søs fremtid er på ny blevet aktuelt, efter at miljøminister Lea Wermelin (S) sidste år bestilte et udvalgsarbejde i et forsøg på at gøre en ende på den langvarige strid. En arbejdsgruppe afleverer i næste uge sine anbefalinger til ministeren, nu også med opbakning fra de lokale lystfiskere.

mk