
Byggeriet har svært ved at tiltrække faglært arbejdskraft, og de unge fravælger de erhvervsfaglige byggeuddannelser. Nu tager byggeaktør en ny metode i brug.
Den 12. oktober skal op mod 400 elever på virtuelt byggepladsbesøg på Region Sjællands store hospitalsbyggeri, hvor de får indsigt i, hvad man laver på en byggeplads og høre om, hvad man kan med en byggefaglig erhvervsuddannelse.
Projekt Sjællands Universitetshospital i Køge er vært for initiativet, der er kommet til verden i et samarbejde mellem Bygherreforeningen og nyhedsmediet Seismogram.
- Det er vigtigt for os som region, at vi får en veluddannet befolkning. Så det er oplagt for os at benytte lejligheden til at gøre unge opmærksomme på muligheden for at vælge en erhvervsuddannelse, når vi nu investerer fire milliarder kroner i et hospitalsbyggeri, siger projektdirektør for Projekt Universitetshospital Køge Helle Gaub.
Flere til erhvervsuddannelserne
I byggeriets test-faciliteter opstilles i dagens anledning et studie, hvor også elever fra folkeskolens afgangsklasser og lærlinge fra erhvervsskolen EUC Sjælland deltager.
I debatten besvares spørgsmål som, hvordan kan flere kvinder se sig selv, som lærlinge i byggeriet? Og tilsvarende unge fra blandt andet etniske minoriteter? En række lærlinge og svende medvirker. Der er undervejs afstemninger online for alle tilmeldte klasser via det interaktive værktøj Mentimeter.
- Der er akut mangel på arbejdskraft i byggeriet, og branchen har svært ved at tiltrække unge til erhvervsuddannelserne. Der er brug for at tage nye midler i brug, og derfor er vi glade for at samarbejde med en af landets største hospitalsbyggerier om at give unge i hele landet indsigt i byggeriet, og på en helt ny måde, udtaler Hanne Ullum, der er vicedirektør i Bygherreforeningen.
Målet med indsatsen er at få flere til at vælge erhvervsuddannelserne, og at også entreprenørerne har fokus på at ansætte lærlinge.
mag
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.